INLEIDING

VOX SANGUINIS is de nieuwe solovoorstelling van de voxcaliste cora schmeiser, die ze samen met de beeldend kunstenaars geerten ten bosch en arnold schalks en de geluidskunstenaar anne wellmer voor november music maakte. _nieuwe vocale composities van giuliano bracci, kate moore, lukas simonis, boudewijn tarenskeen, aliona yurtsevich en de overgangen van anne wellmer zetten de toon voor een betoverende voorstelling waarin cora – de stem van het bloed – het publiek in zeven etappes meevoert over een visionair parcours. _poëtische, associatieve, wetenschappelijke en liturgische middelen worden ingezet om een wereld  te stofferen, die is geïnspireerd op het oeuvre van hildegard von bingen en die tastbaar wordt in een reeks stillevens van geerten ten bosch.

vox sanguinis werd gemaakt door cora schmeiser (stem en idee), geerten ten bosch (decor en stil spel), anne wellmer (geluid) en arnold schalks (licht). _vox sanguinis is een co-productie van bühne de bovenlucht en november music en werd mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de gemeente den haag.

vox sanguinis is het laatste evenement in ocw, podium voor kleinschaligheden, omdat het schoolpand aan de osseweistraat waarin de speelruimte zich bevindt, volgend jaar verklust gaat worden voor bewoning. _inmiddels heeft het podium een vergelijkbaar onderdak gevonden in een lokaal aan de drievriendenstraat, waarin de evenementenreeks in de loop van 2016 zal worden voortgezet.

data try-outs vox sanguinis: 2, 3 en 4 oktober 2015

de 91 bezoekers kregen na afloop van de voorstelling het postprogramma aangeboden

klik hier om de PRINTVERSIE van het post-programma als pdf-bestand (110 kb) te downloaden

 

vox sanguinis ging op zaterdag 7 november in première tijdens het festival november music 2015. _op zondag 8 november waren drie verkorte versies te zien en te horen in het groot gasthuis, burgemeester loeffplein 70, den bosch, en was vervolgens dinsdagavond 15 december en woensdagavond 16 december 2015 geprogrammeerd in het amsterdamse ostadetheater in het kader van de muziektheaterdagen a'dam. _in 2016 maakt de voorstelling deel uit van de concertreeks de link, en is op dinsdagavond 1 maart 2016 nog te zien in het cenakel, cenakel 1, tilburg.